Over Ons

  1. Home
  2. chevron_right
  3. Over Ons

Passend Onderwijs Thuis

Nu kinderen niet naar school kunnen vanwege het coronavirus, is iedereen druk bezig met het organiseren van thuisonderwijs. Maar wat is er geregeld en beschikbaar voor kinderen die een extra ondersteuningsbehoefte hebben? Welke kennis en tools zijn er door en voor professionals én ouders, om passend onderwijs in de thuissituatie te bieden?

Vrij weinig, zo vonden wij. Er is wel veel, maar die informatie zit in hoofden van mensen of wordt versnipperd aangeboden. Zo ontstond het idee voor Passend onderwijs thuis: een landelijk initiatief dat twee doelstellingen heeft:

  • Het overzichtelijk delen van allerlei kennis, tips en tools die beschikbaar zijn. Van handige websites tot filmpjes, van documenten tot begeleidingstips voor ouders. Deze website heeft een slimme filterfunctie waardoor op allerlei manieren gezocht kan worden.
  • Verbinden van professionals aan andere professionals en ouders. Zo is het mogelijk om een specialist te zoeken, hulp aan te bieden of een vraag te stellen via een interactief platform.

Deze website is een initiatief van Samenwerkingsverband Primair Onderwijs 30 06 (SWV PO 30 06) in samenwerking met Zuiver C en wordt ondersteund door diverse regionale en landelijke organisaties.

Menu