Campagne Thuisschoolmaatje gestart

  1. Home
  2. chevron_right
  3. Nieuws
  4. chevron_right
  5. Campagne Thuisschoolmaatje gestart

Campagne Thuisschoolmaatje gestart

Ongeveer een vijfde van alle middelbare scholieren heeft moeite met thuisonderwijs. De structuur van de school is weggevallen, hun ouders kunnen hen niet helpen omdat zij in een vitaal beroep werken, of omdat ze niet zo goed Nederlands spreken, broertjes en zusje rennen rond en leiden hen af. Nu de scholen zeker nog tot het einde van de meivakantie gesloten zijn dreigen zij een forse leerachterstand op te lopen. Om dit te voorkomen is de actie Thuisschoolmaatje gestart, een initiatief om leerlingen die in deze tijden van afstandsonderwijs extra aandacht nodig hebben te koppelen aan vrijwilligers, die hen als maatje stimuleren en begeleiden.

In de praktijk betekent dit dat de vrijwilliger drie keer per week, ongeveer een half uur (video)belt met de leerling. Dit gesprek is vooral bedoeld om de leerling aandacht te geven, te stimuleren en te helpen met plannen en organiseren. Via www.thuisschoolmaatje.nl  kunnen vrijwilligers uit het hele land zich aanmelden. Daarnaast organiseert de VO-raad een netwerk van regiocoördinatoren die de vraag van scholen en het aanbod van vrijwilligers bij elkaar brengt.

Meer weten?

  • Lees het nieuwsbericht van de VO-raad over Thuisschoolmaatje
  • Op deze pagina van de VO-raad vind je belangrijke informatie en ontwikkelingen rond onderwijs aan kwetsbare leerlingen op een rij, alsook tips en voorbeelden over hoe scholen hier vorm aan (kunnen) geven.
Menu